torsdag 5 december 2013

Mer julgotta

Testa att göra dessa försvinnande goda julgodisrutor!
Sega risrutor
2,5 dl
2 dl lönnsirap 
1 tsk  flingsalt
1 tsk 
1 tsk kanel
1 l puffat ris 
200 gram mörk choklad

Gör så här:
1. Blanda jordnötssmör, lönnsirap, flingsalt, vaniljpulver och kanel i en kastrull och hetta upp under ständig omrörning. Låt puttra i någon minut, rör hela tiden.

2. Lyft kastrullen från värmen och häll i det puffade riset. Blanda väl och bred ut blandningen i en 20x25 cm stor form klädd med bakplåtspapper. Tryck till lite och låt stelna någon timme i rumstemperatur.

3. Hacka chokladen och värm upp den över vattenbad eller i omgångar i micron. Bred ut chokladen på rispuffsblandningen och låt stelna. Skär sedan ut rutor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar