lördag 28 december 2013

Mellandagar

Annandagen packade vi ihop och tackade för oss i Vindeln. Fantastiskt lugna, sköna och fina juldagar hemma hos svärmor. Hemma är det också gött å va. Pappan har jobbat lite, men vi andra har ännu många lediga dagar att njuta av. Långa sovmorgnar (alla, även Elise har helt vänt om dygnen) lite småsega dar, men ändå sköna. Lek och stök i hela huset ♥
Legobygge är tjejernas nya roliga intresse.
Det är jättekul, tycker även mamman :)


Lek med Pippi.


Pussgroda ♥

 Gjorde ett gott tilltugg på fredagskvällen.
Egen pesto, med mucho parmesano.
Använder alltid min fina stora mortel, som är perfekt till pestomaking.

 En rulle färdig smördeg, peston och riven västerbottensost.

 Skära i smala bitar, strö på flingsalt och in i ugnen 225 grader tills de blivit gyllenbrunt fina.
Recept från favoritbloggen Matplatsen.

 Vi fick en fin fredagskväll med kära grannar.

 Festligt med bubblor.

Å så de goda tilltuggen.

En rätt mastig, men schysst Opera Toast var sen på menyn.

Goa små barn, lekte, myste, busade och spelade boll.

Kolla så himla fina tulpaner vi fick av Olssons,
 som nu fräschar upp i vårt kök.







2 kommentarer:

  1. Vad är det för sås/vinegrett på toasttallriken? Tack för en fin blogg har inspirerats och provat några maträtter och tilltugg, som kycklingen med gnocchi och ajvar. Jättegott! /Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin!
      Först Tack för din fina kommentar, vad roligt & vad glad jag blir att du inspireras av min blogg ♥
      Såsen är en rödvinssås, som vi medvetet har låtit skära sig, alltså vi har låtit såsen koka efter att smöret/stekfett från köttet är tillsatt. Det passar till denna rätt tycker vi, men annars är kanske en rödvinssky/sås trevligast oskuren :)
      Kram E

      Radera