onsdag 4 juni 2014

Bagellunch & Rabarbersaft

Energin har hållit i sig hyfsat idag också! En orsak är garanterat att jag nu ser slutet på graviditeten närma sig... Känns inte så hopplöst långt kvar längre :) 
 Här ser ni hur bra det blev med skötbordet. Bäddat å klart och med gulliga getingmobilen som Edwin fick när han föddes ♥ Å så ser ni hur nöjd jag blev med håret efter att Lina slingade mig häromdagen. Å den "lilla" (höhö) tjockismagen i vecka 36!

 Jag å fastern åt en smarrig bagel till lunch. Philadelphia, lax, sallad, rödlök och lite ringlad senapsdressing. Ibland lyxar vi till det från ordinarie fillunchen.

 Blev så sugen att testa koka rabarbersaft. Har aldrig gjort saft förrut, men faster är ju lite av en saftexpert. Å det var ju faktiskt ingen konst!

 Använde ett recept från UnderbaraClara.
Mycket bra recept.

Rabarbersaft
1 kg rabarber
1,5 liter vatten
Saft från 1 citron
5 dl socker

Skär rabarberstjälkarna i centimeterstora bitar. Skalet kan vara kvar.  Lägg i en stor gryta, pressa över citronen och slå över vattnet. Låt koka i 15-20 minuter tills rabarbern mjuknat och fallit i bitar. Sila av saften i en silduk. Häll sedan tillbaka saften i kastrullen och tillsätt sockret. Låt koka upp och häll över på väl rengjorda, destillerade flaskor.

 Har ingen silduk, detta funkade lika bra. En ren kökshandduk att sila igenom.

 
 Saftkok är ett spännande projekt tyckte kidsen.

Ljuvligt fin färg & ljuvligt god saft. Det blir garanterat att koka fler flaskor i sommar.

Kvällen hängde vi på skolans Öppet hus. Det var så roligt och trevligt att träffa skolbarn, lärare och föräldrar. Å väldigt kul att få se barnens skolarbeten de gjort här under våren. Edwin & hans klass sålde gofika på bygdegården och hade fiskedamm, vilket gjorde denna onsdag till värsta trevliga lill-lördan för byns alla ongar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar