torsdag 24 september 2015

Lugnare tider

Hej på er ♥
Tror vi kommer få det lite lugnare (i alla fall på helgerna) här framöver. Det har varit sån galet full fart och det är ju kuul, men nästan väl intensivt kan jag tycka... Det har ju liksom varit lite dubbla (eller trippla aktiviteter i alla fall för Elma!) Fotbollen för tjejerna är i alla fall nu precis avslutad för säsongen. Edde kör på som vanligt ett tag till, men går väl så småningom över till futsal. Så aktiviteter för kidsen E lyder som följer. Dans och gymnastik för Elma, två träningar i veckan. Innebandy drar snart igång för Emmy med en träning i veckan. Edwin kör Björnligan (teknikträning fotboll) tre gånger + vanliga träningen med laget tre gånger + 1 match i veckan.
Men som sagt på helgerna blir det väldigt mycket lugnare, för det har varit väl hektiskt!
Nu i söndags var nog historiskt fullsmackad med trevligheter för oss haha!
Eller vad sägs om: Fikakalas på äventyrslekparken för Pise, kompislek för Emmy, fotbollsmatch gånger två för Elma, en snabb familjesammankomst här hemma på altanen med mor, far, Krille och Anna (vi snackar 15 min!) danslektion för Elma och under tiden Strömpilenshopping för mig, Emmy och Pise, UFC-match för Edwin och pappan samt avslutningsvis födelsedagskalas i Sävar för hela familjen!
♥ ♥ ♥

Senaste veckans bilder kommer här!
Snacka om bus i blick va!

Å här blev det visst lite bakkaos...

Danseri.

Åter till bakkaoset, som nu inte var så kaosigt längre.

 
Och som sedan resulterade i kanske det godaste kvällsfikat ever.

FredagsTacos på barnens favvovis.
(Mamman som helst vill käka tacos på ett mer trendigt sätt, får vänta tills fastern är åter från Götet, så de kan laga och spisa tillsammans. Vi som uppskattar det ;) Snackar alltså om Fishtaco. Vet att jag kommer älska det!! Pankofriterad fisk med en coleslaw på bland annat rödkål, rotselleri, silverlök, fänkål och kumminfrön, vitlökscreme, avokado och förstås: koriander! Visst låter det magiskt?! Lovar att uppdatera er när jag fått testa ;))

Lördagslek och solsken. Stora godispåsen från farfar ♥

Måleri ♥

Pappabusgos ♥

Gotta.

Å Emmy som kirrade så snygga drinkar.
Halloncrush med sockrad kant.

Bebisen och halssmycken. Det är nånting med bebisar och halsband alltså. Allt ska testas att hänga runt halsen, vi har skådat både toapapper och kalsonger här.

Gjorde en vansinnigt god fiskgratäng.
På en lördag! Såå gott. Den räckte en dag till, å va ännu bättre då.

När jag å tjejerna får bestämma söndagsmiddag.


Testade från nya (?) stället i Ålidhem centrum och så suupergott!
Mina New York rolls var alldeles grymma.

Vår lilla glaskit. Hon har blivit så himla framåt och social sen hon började på föris. Från att ha varit en liten mamma/pappa/fastergris, har hon gått till att sträcka sig upp mot allas famnar. Speciellt våra grannfruars♥ Å hon trivs verkligen superbra på föris!

5-årskalas i Sävarhuset. Kanske familjeträff där för sista gången. Kusinerna Grenholm med päron flyttar ju snart, dom blir kvar i Sävar och med nya projekt! Spännande spännande och det kommer att bli så himla bra ♥

Såg detta härliga lunchtips i ett nummer av Buffé.
Nudlar i en burk. Mums så gott och fiffigt och föränderligt i oändligt.

Jag tog morot, rödkål, sockerärtor, chili, mungbönor, sojabönor och glasnudlar, smaksatt med finhackad koriander (på burk, tips, värsta smarta!) japansk soja, sriracha och lite fisksås. Hade jag haft lime hade jag testat med det också, det är ju en vinnarkombo. När man sen ska äta, så häller man över kokande vatten så det täcker, stänger locket, låter stå 5-10 min. Sen klart att äta!

En annan vinnarkombo här i veckan var denna enkla middag!
(också recept från nåt nummer av Buffé).

Åh!! Smakar som min favvorätt när jag var barn. Stekta kroppkakor! 
Men detta var alltså en modernare version av favvorätten.

Stekt gnocchi med bacon 
4 pers
500 g färsk gnocchi av potatis
1 gul lök
280 g bacon i bitar
smör
salt
kokta gröna ärtor
rårörda lingon 

Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Stek lök och bacon i stekpanna ca 5 min. Lyft upp och ställ åt sidan. Stek gnocchin i smör och olja i samma panna under omrörning ca 5 min, tills gnocchin är gyllenbrun. och krispig. Krydda med salt. Lägg tillbaka baconfräset och stek ytterligare någon minut. Servera med ärtor och rårörda lingon.

Några mobilbilder också!
 Syrenhortensian blommar ♥

 Vacker kväll och prommis med min älskling. Vi har försökt att gå en runda i byn några kvällar i veckan (storsyskonen barnvaktar de yngre och den minsta har sovit förstås!) 
Det är så fint att ta oss ut bara vi två ♥

Å Pise som helvägrat galonisar blev överlycklig när hon fick dessa härligt gula. 
Nu vill hon bara ha galonisar ;)

Helgen blir alltså lugn (som jag längtat!) Vi ska åka ut till stugan i Sörmjöle och förhoppningsvis vara ute i skog å mark om vädret tillåter. Ha det fint så länge!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar