måndag 30 december 2013

Årets nästsista dag

Wiho! Pigga å glada idag!
En snabbt övergående magsjuka för Emmy-gumman under gårdagen. Förhoppningsvis var det allt och klart så :) Vi håller tummarna för det!
Mys med vår tjejliga! 
Eddeman är svårflörtad att få med på kort ;)


 Dansredo Elma.

 Som gjort en egen dans (syrran ser å lär)...

 och ska skicka in den till en danstävling på Nickelodeon.
Hon vet vad hon vill vår äldsta tös!

☆ Elma in action ☆

Ikväll ska jag förbereda lite av nyårsmaten.
Som plock till bubblet tänker vi göra spanska pinchos med musslor, som jag hittade på Denna trevliga matblogg samt de mumsiga nyårsgottat vi gjorde förra året.
Till förrätt äter vi gratinerad hummer. 
Varmrätten blir en AlltOmMat-favorit, nämligen Potatis-& grönsakskaka med smak av tryffel till en fin köttbit och den bästa mustiga rödvinssåsen, som tar en hel kväll att koka ihop.
Efterrätten blir en, förhoppningsvis kladdigt härlig, chokladfondant med lättvispad grädde & färska fikon.

Vad äter Ni för gott på årets sista dag?
Kram!








6 kommentarer:

  1. Hej
    Vad gott det låter. Vi är 5 som träffas och knyter hemma hos Berit och Benke.....där Krille bodde i Täby. Vad det blir till drink/ tilltugg/förrätt vet jag inte men varmrätt blir Oxfile surprice med rödvinssås(Arla) kan rekomenderas och Hasselbackspotatis. Jag har gjort creme brulee(min favorit) med marinerade bär till dessert. Kommer bli mumsigt. ha en trevlig nyårsafton.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad trevligt med knytis, låter väldigt mumsigt! Ha en fin nyårsafton & Gott Nytt År Monica ♥

      Radera
  2. Mmmmm, låter gott! Här blir det blåbärsmojito till välkomstdrink, laxtartar med knäckesticks till förrätt, lamm i lergryta med potatisbakelse och tre olika röror och sallad med ruccola, granatäpple m m till varmrätt. Till efterrätt blir det glassbomb med vaniljglass, limesorbet, hallonsorbet toppad med rårörda hallon och knäckflarn! Ha en trevlig kväll och gott nytt år!! Kram från familjen Lejon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men mums vad gott allting lät!! Gott Nytt År till Er & kramar från oss ♥

      Radera
  3. Hummer till förrätt, oxfilé hasselbackspotatis och trattkantarellsås och Créme brule som avslutning

    SvaraRadera