måndag 2 december 2013

Pepparkakor med Pistagekräm

Gjorde dessa underbart goda pepparkakor till glöggmyset i fredags. Blev hur goda som helst!

Pistagekräm
50 g osaltade, skalade pistagenötter
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 citron, finrivet skal
1 krm grön karamellfärg

ca 30 pepparkakor

Gör så här:
Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
Vispa smör och florsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt pistagemjölet, vaniljsocker, äggula, citronskal och karamellfärg. Vispa till jämn färg.
Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och täck med den andra hälften. Ställ kakorna i kylen.



2 kommentarer:

  1. Mmm lät verkligen super gott! Màste kanske prova detta till vàr svenska julfika nästa helg :) Hoppas ni màr bra där hemma, kram kram

    SvaraRadera