fredag 27 februari 2015

Morsan här!

Tänkte att jag skulle berätta lite mer om mig. Ni är ju en skara som tittar in här ♥
Välkomna alla nya läsare också!!
Wow vad kul!! och det tack vare mama´s got the magic ♥ på sevendays.fi
 Jag är 35 år och född här i Umeå. Växte upp på Ersboda och flyttade till Sävar när jag började i trean på lågstadiet. Det var inte helt lätt att komma till en ny klass som världens mest försynta nio-åring ska jag säga. Å blygheten har hängt kvar i alla år och att prata inför en grupp människor är bland det värsta och svåraste jag vet. Jag uppfattas nog som en väldigt lugn person, och det är jag! Som tar mycket ganska coolt, men sen kan jag ändå vara en expert på att stressa upp mig för (ofta små)saker.

Familjen är viktigast för mig. Mina två yngre bröder, som båda bor söderut, i Stockholm och Uppsala saknar jag att kunna umgås med oftare. Faster Elvira (min man Emanuels lillasyster) är som en syrra till mig och min närmsta vän. Hon var 11 år när vi träffades och vår relation har blivit tajt genom åren (nu är hon snart 24). Min farmor Elise var och är min första & största förebild. Hon var godhjärtad som få♥

Jag älskar mitt jobb!! (som jag är föräldraledig från, fram till i höst.) I köket på byns skola och på fritids med världens bästa barn. Jag gick samhällsekonomiska programmet på gymnasiet och har läst kostvetenskap A, B och C på universitetet. Läste franska på högstadiet & gymnasiet (alltså 6år!) och skulle idag knappt kunna förstå basicfraser (är jag rädd) eller ännu sämre, göra mig ens lite förstådd. Det är något jag skulle vilja fräscha upp, kanske en språkkurs i framtiden när mer tid finnes... Jag gillar ju språk.

Å sen så  ä l s k a r  jag att resa! Det är sånt man dagdrömmer om mellan blöjbyten och mellisfix haha. Resa till trevliga platser med spännande mat & kultur. Jag har varit i New York tre gånger och får då och då en abstinensliknande känsla att åka dit igen. Mina intressen är foto och matlagning. När vi fick Edwin för snart 12 år sedan så investerade vi i en fin digitalkamera och det blev början till mitt stora fotointresse. Jag har fotat nästan varje dag sen dess! Matlagning och bakning har jag gillat sen ungdomen, speciellt gillar jag att laga trevlig buffémat med sallader och röror. Kläder är också ett intresse, gammalt & nytt i blandad, men kanske mest lite romantisk stil ändå? Sen att hitta finheter som skålar, fat och andra pryttlar på loppis är typ bästa bästa shoppingkänslan.

Att vi skulle få fem kids kunde jag nog aldrig tro, men har drömt om en storfamilj så länge jag kan minnas. Ibland, när man dukar bordet t.ex. så slår det mig hur många vi är i den här familjen haha. Det märks även på tvättkorgen och hur himla fort det blir stökigt här hemma. (Men det är sånt som jag tycker är rätt så trökigt att dokumentera här.) Min Emanuel har jag känt sen barndomen, vi gick på samma skola i Sävar, men han två klasser under mig. Så när vi började hänga tyckte jag att han var rätt så pluttig förstås ;) men han tog mig med storm och har för alltid nyckeln till mitt hjärta ♥

Så nu vet ni lite mer om morsan i storfamiljen här!

1 kommentar: