torsdag 28 november 2013

Födelsedag

Jag fick världens finaste uppvaktande igår morse av min kära familj med sång, fika på säng, blommor & paket ♥ En varm skön jacka låg i det röda fina paketet.

 Elma gav mig hennes söta egenpysslade tomte.


Vackra blommor förgyllde min dag.
Och fler fina presenter!

Ett vackert hjärta med griffeltavla hänger nu fint i köksfönstret, där ska jag skriva nåt trevligt när jag letat fram en tavelkrita.

Den tjusiga pälskappan som jag fick från svärmor ska jag visa er vid något annat tillfälle. Den kommer att användas vid nyårsfirande och andra riktigt festliga och högtidliga tillfällen.

Så kom ett fint paket i brevlådan.

I paketet låg dessa ljuvliga ulltofflor (märke Lisbeth Dahl) som jag önskat mig från lillfamiljen min ♥
 
 En väldigt lugn hemmadag med snuvig Pise.

 När Emmy kommit hem från föris ville vi baka.

 Saffransbullar fick det bli.

Vansinnigt goda sådana.
Receptet från coop.se kommer här! Tack för tipset faster :)

Saffransbullar
Ingredienser
40 stycken

100 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1,5 tsk hel kardemumma
1 g saffran
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 ägg
12 dl vetemjöl, ev lite mer

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
200 g riven mandelmassa

Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
1 dl hackad mandel
1 dl pärlsocker
Ugn: 225º
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ut jästen med vätskan i en bunke eller köksmaskin. Stöt kardemumma i en mortel. Tillsätt kardemumman, saffran, socker, salt, ägg och cirka 1 liter mjöl. Arbeta degen tills den blir blank, den ska vara ganska lös, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter med hushållsassistenten. Låt jäsa under bakduk minst 1 timme, gärna längre.

Fyllning
Sätt på ugnen. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt med resten av mjölet. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel, cirka 25x50 centimeter. Bre ut smöret, strö ut socker och mandelmassa.
Rulla ihop degen från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 20 bitar. Ställ bitarna med snittytan upp i en muffinsplåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.

Pensling och garnering
Pensla bullarna med ägg, strö över mandel och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Verkligen Supergoda!!

Till middag åt vi planka, med en köttbit som bara smälte i munnen.

Edwins favoritmaträtt.


Svärmor åt mest ;)

Snofsiga Harry med sin matte & husse förgyllde också min dag.

En väldigt väldigt fin födelsedag.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar