lördag 31 augusti 2013

Utflyktsdagar Umbrien

På tisdagen och onsdagen tog vi bilarna och körde till nära grannorter. Tisdag i Orvieto, en mysig och myllrig stad uppe på ett vulkanberg. Onsdag en tur till staden med det vackra namnet Amelia.
  Orvieto- de söta gamla tanternas stad :)

 Mysiga uteserveringar.

Råvarorna i detta land kan nog kanske vara en klass för sig.

 Hopp!
utanför Orvietos vackra domkyrka.

 Tripp, trull, trapp i en av stadens mysiga gränder.

 Sötaste bilen måste ju ändå vara en Fiat 500, modell äldre.
Finns det många av i detta land.

Lunch på en trevlig uteservering.
Det ser ju kanske inte så jätteaptitligt ut det här, men smakar himmelskt!
Gnocchi funghi, alltså potatisklimpar med svamp.

♬ Quando quando quando ♬

En söt tant igen.

I bakgrunden hålls tantmöte på gatan. Hihi.

StreetPise

Favourite pic!
 
 Utsikt från Orvietos höjd. Rätt vackert landskap.

Tillbaka i huset började bröderna med kvällens middag.
 Tomatsåsen till en bolognese, på tomater från byns grönsaksaffär.

Vi ser och lär i köket.

 Härligt eftermiddagshäng ute i solstolarna.

 Plums i poolen!
Elma det lilla vattendjuret, lärde sig simma under dessa dagar i poolen. Bravo!!

Tillbaka till köttfärssåsen.
 Fire in the kitchen- ser ju som häftigt ut :)

Mmmm. Fantastico!

Onsdagens härliga frukostbuffé.

Frukost ♥
Sen en halvtimmes bilfärd på slingriga vägar till orten Amelia.
 Vi började med en stund i lekparken.

 Vandrade uppför uppför och uppför längs smala vägar, där man fick stryka husväggar för att bilarna skulle kunna passera.
Fin trappa

Utsikt över Amelia.

Den vackra katedralen högst uppe på höjden.

Skuttande småkyssar.

Jag & Älsklingen fick lite tid på tumanhand och käkade en trevlig antipasto på Restauranten nere i Madonna del Porto. Har nog aldrig tidigare tryckt i mig en hel mozzarella själv + allt annat gott på tallriken. Mysigt att få lite tid bara vi två.

Ossobuco på g i köket.
 
Tadaa! Kvällsmaten klar.
Brorsorna fixade en traditionell italiensk maträtt. Kalvlägg med grönsaker, vitt vin och kryddor. Polenta som tillbehör. Toppklass. Grymt gott.
Fortsättning följer...







5 kommentarer:

  1. Åh, vilka fina foton och vilka kockar till bröder du har! /Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla :)
      Ja ❤ Mina brorsor är bäst! Kram E

      Radera
  2. Häftigt att få följa er resa genom att se på alla dina fantastiska bilder.....går inte att ta miste på att ni haft helt underbara dagar i Italien. Att dessutom ha två bröder som älskar matlagning gör ju inte det hela sämre....ser fram emot att få läsa om fortsättningen
    Kram/Monica

    SvaraRadera