torsdag 26 september 2013

Soppa med smaker från Italien

Recept på en väldigt god och enkel soppa kommer här!
Italiensk bönsoppa
4 port
2 skivor surdegsbröd i tärningar
1 dl olivolja
1 rödlök hackad
2 vitlöksklyftor
Salvia färsk ca 15 blad (eller torkad ca 1 1/2 tsk)
2 burkar Cannellinibönor med sitt spad
2 tsk tomatpuré
4 dl kycklingbuljong (eller grönsaksbuljong om man vill ha den helt vegetarisk)
salt & peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Rosta brödtärningarna i ugnen några minuter. 
Värm olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg i röd- och vitlökshacket och tillsätt salviabladen. Fräs på svag värme utan att löken tar färg. Lägg i bönorna, tomatpurén och buljongen. Sjud på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Kör bönorna med handmixer eller i matberedare till en krämig soppa. Servera med rostade brödtärningar och lite hyvlad parmesanost. Mmmm! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar