torsdag 28 maj 2015

Bland annat! Pizzabullar & Glasögonlove

Veckan inleddes med regn och rusk, men nu börjar det ju faktiskt att ordna upp sig! 
På måndagskvällen var det i alla fall en trevlig picknick och klassträff med Emmys klass i äventyrslekparken. Mycket roligt och mysigt trots det lätt gråa vädret :)
Jag kom på den goda idéen att göra pizzabullar att ta med.

Yey!!
När man har allt hemma och slipper åka iväg för att handla.
(För er som inte känner till byn där vi bor, så är det en bra bit till affären, några kilometer i alla fall och inget som man promenerar, möjligtvis cyklar, men hu för den tanken med bebis, barn och matkassar i cykelkärran sen haha. Nä bil är att föredra ;) å därför blir det liksom inte så ofta att man bara åker och "tvärhandlar". Mer planerade inköp alltså. Haha blev ett långt utlägg om detta ;))

Mycket bra blev dom, å speciellt degen.
 Gjorde efter det här 
pizzadegsreceptet:
50 g jäst
5 dl mjölk (37 °)
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 11-12 dl vetemjöl
Sen fyllde jag med tomatpuré, hackad rökt skinka, basilika, mozzarella och även vb-ost på några. Penslade med ägg och strödde lite flingsalt på.

Haha älskar den här bilden från äventyrslekparken!! :)
Å så grått och duggregn,
men det hade ju kunnat blåsa också!

 Pionbukett

 och världens fluffigaste ljuvliga Fairtrade-rosor 
piggar upp här hemma.

Såg så härliga muffins på favoritbakbloggen Hembakat och blev sugen att testa (trots att mjölkchoklad, som ingår en hel del i receptet, inte är en favv för mig)

Nja å så snygga blev dom inte, de doppades sedan i smält mjölkchoklad också...
MEN många tummar upp från barnaskaran här.

God kycklingrätt inledde Lina-veckan.

 Den här crèmen alltså!
Såå god. Rostad blomkål i ugn med vitlök och blandad med rysk yoghurt, lite riven citronskal och salt. Nomnom gott i sommar!

Häääj! 

Lillsnuttan våran ♥

Rätt nr två denna vecka var också god! Libanesiskt.
Speciellt salladen kommer jag att lägga på minnet.
Gurka, tomat, rödlök och bladpersilja i en marinad på olivolja, chili flakes, salt och finrivet citronskal. Så enkelt och lätt liksom. Varför har jag inte tänkt tanken att ha chili flakes i sallad tidigare (??)

Har haft en så himla superfin dag idag! Jag och Edith for och hälsade på min mor på hennes jobb (och mitt gamla för massa år sen!) Oj så himla kul att träffa alla ♥

Först åkte jag förbi en fin presentbutik och köpte nedan ljuvliga sommarklänning till mamma. Hon har ju fyllt år! Å hon kommer va så himla fin i den här i sommar ♥

 Vi åt lunch, indiskt! Supergott och så mysigt att hänga med modern ♥

 Elma hade fått paket i brevlådan här hemma!

 Så grymt snygga. 
Dessa bågar föll både Elma och jag för i höstas när Ola visade dem. Nu fick hon dom! Å världens gulligaste kort från han och Mia ♥

 Det har plockats in lite rabarber idag.
Å ätits med socker, precis som man ska.
Ska försöka koka saft också. Testade förra året och det blev ju så gott. 

 Så har han bakat!

En snygg kaka till klassfikat imorgon.
Det är bokfest och utklädningsdag på skolan. Bra avslut på skolveckan!










6 kommentarer:

  1. Blomkålscremen ser verkligen god ut, som du säger säkert perfekt till sommarmaten☺. Har du månne något recept?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Recept kommer här :)
      Rosta blomkålsbuketter på bakplåtspapper i ugnen 250 ° tillsammans med tre pressade vitlöksklyftor, salt, peppar och lite ringlad olja. Ca 20 min i övre delen av ugnen. Blanda 2 dl rysk yoghurt med finrivet skal från 1 citron och 2 krm salt i en skål. Låt den rostade blomkålen svalna något och blanda ihop med yoghurten. Jag mixade sen ihop allt för härlig konsistens. Kram!

      Radera
  2. Mumma! Om det var pastadegen som var dum så har vi ett recept som brukar bli bra. Ha en fin dag i solen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack jättegärna det Helena! :) Jo, det var nog både degen och fyllningen som vi misslyckades med... Vi tar gärna ert recept! Kram E

      Radera
  3. Det här ger 4 stora portioner (eller mer):
    4 ägg
    6 dl vetemjöl special, men byt gärna ett par dl mot durumvetemjöl
    1-2 tsk olivolja
    1 krm salt

    Vispa upp äggen lätt, tillsätt sedan resterande ingredienser. Knåda degen LÄNGE, även på bakbord, tills den är fast och smidig. Låt den ligga kallt minst en timme före utbakning. Kokas i saltat vatten 1-3 min.
    Lite kuriosa är att receptet kommer från en gammal kokbok som heter "Kunglig taffel" och handlar om (tror jag) nuvarande kungens far. Hoppas det blir bra! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack snälla!! Det ska vi testa :)
      Kram ♥

      Radera