söndag 26 augusti 2012

Loppisar, Kräftkalas & Mysmiddag i Ivars

Vår helg har varit mycket bra och vi har fått med lite allt möjligt gott här i livet. Började dagen igår med att kolla Edwins fotbollsmatch mot Teg. Fick då äntligen träffa Henke och Mia, som är tillbaka efter en sommar uppe i Pajala. Fick även träffa kära mor & far som vi heller inte träffat nåt här på slutet.
 Elma får till en härlig schvung :)
Efter fotbollen fick jag min vilja igenom mot resten av familjen, hehe. Ett loppisbesök som jag varit peppad på länge. På Västra Ersboda finns ett ställe som heter ReDesigned by NE. Två härliga tjejer, Nina och Emma, som fixar och gör om gamla möbler, målar, klär om och ger nytt liv! Huur mycket fint som helst kan jag lova! I lördags hade dom alltså dragit igång en loppis utanför deras lokal, men man kan åka dit och kolla in deras vackra utställda möbler och ting. Kolla deras fina hemsida. www.redesignedbyne.se
Visar här lite bilder!






Älskar dessa stolar (finns två stycken) men har kommit fram till att dom är för skadliga med tanke på det vita i sitsen. Fyra barn ni vet :)


Träffade på den här söta prinsessan där, lilla Ofelia.
Och hennes vackra mamma, min Sofia ♥

När vi kom hem till byn var det ännu mera loppis! Hela Brännbackavägen hade bord uppställda efter gatan. Helhärlig stämning! På gatan var det även fika/glass/våfflor och godisförsäljning till barnens förtjusning. Supermysigt och vilket härligt initiativ!! Hoppas det blir fler gånger. Vi fyndade lite smått och gott.

Fina hjärtfatet, små glasskålar, glasfat och en kofta till Elma är några av Brännbackaloppisens fynd. Drinkshakern i pressglas och keramikfatet fyndade jag på RD by NE.

Igårkväll hade vi vår årliga kräftskiva med bästa grannarna ♥
Som jag längtat efter att få äta dessa godheter.
I min senapsgula favorit höstklänning.

Sååå himla gott och trevligt!!!
Vi var hos familjen Löfgren/Nilsson.

Deras äldsta familjemedlem Kelvin.


Nu idag, söndag, så har vi varit ute hos svärfar i Mittifjärden. Vi stannade till på några kantarellställen på vägen ut dit, men fann inte nåt.

Ändå lite mysigt att bara traska i skogen.

 Farfar Kalle bjöd på himmelskt goda egengjorda köttbullar och for dessert- friterad camembert med varma hjortron.

Sagolikt gott!

Jag och Emanuel åkte en liten sväng för att plocka hallon. Men det fick ett abrupt slut då vi hamnade mitt i ett getingbo. Jag blev rejält attackerad och fick säkert 10-15 stick på armar och ben. Shit vad ont det gjorde alltså! Ena knäet helt svullet. Men nu bättre :)

 Edwin och hans två kompisar roade sig som vanligt med motorfordonen på gården :)

 Elise mumsar hallon.

Som sagt en riktigt fin helg med massa trevligheter!
Hoppas din helg också varit fin. Nu ladda för en ny härlig vecka.








4 kommentarer:

  1. Huvva, så otäckt m getingar. Mellanpojken blev stucken av en sådan tidigare i sommar och svullet blev det för honom med.

    Må gott! Kram/Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja riktigt otrevliga små rackare och speciellt nu på hösten också när dom är så ihärdiga och upp i en. Ha en fortsatt fin vecka, kram E

      Radera
  2. Myspyshelg.
    Men ni är dock på fel ställe.
    Vi pratar om er här och önskar ni vore här.
    Puss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååå fina vänner!! Fortsätt njuta! Miss u ❤

      Radera