söndag 23 september 2012

Hösthelg i fjällen

Här kommer bilder från vår grymt härliga helg i fjällstugan.
Matlagning på hög nivå när vi kommit fram till stugan vid niotiden på fredagkvällen. Å vilken mat!! Krille lagade de godaste musslor i vin till förrätt. Sen en gudomlig svamprisotto på egen fond. Efterrätten var inget mindre än kulturhuvudstadsbakelsen 2014. Bror Krille som studerar på gastronomiprogrammet, var med i gruppen som hade det vinnande bidraget. Wow säger jag bara! Testa, den finns att köpa på konditorier här i stan.

 Fina Maria

 Kulturhuvudstadsbakelsen 2014 med blåbärstema.

 Fantastisk lördag!! Vädret kunde inte varit bättre.

 Vi fann ett litet gäng kantareller i alla fall.

Den som söker skall finna :)

Siri the dog

  Vi har upplevt de vackraste vyer. 

Pricken i vattnet är en badande Siri!

 Här kommer en ivrig och blöt Siri uppstudsande ur vattnet.

 Me and my love.

 Under lördagen hann vi även med en tur upp på Jofjället.

Vätskepaus. Vatten ur fjällbäck.

 Framme vid fjällsjön. Njuta av lugnet och den vackra miljön.

Emanuel testade fiskelyckan, men icke denna gång heller.

 Lunchdags.

Laxpasta på trangiaköket.

Vandring tillbaka till stugan.


Efter turen upp på fjället var det härligt med en varm bastu. Vi badade även i svinkalla sjön.
 Myspys kväll!

 Detta var vad vi hittade i svampväg. Räckte i alla fall fint till lördagkvällens underbart goda måltid.

 Halstrad tonfisk, klyftpotatis, beurre blanc, aioli, trevlig sallad och så då smörstekta kantareller. Fantastiskt!
 
Idag, söndag tog vi en tur till Ruttjebäcken.
 Helt kristallklart vatten!

Så himla himla vacker natur vi har i vår fjällvärld.
 





2 kommentarer:

  1. ÅÅÅ vilka fina bilder.
    Vilka härliga höstfärger.
    Ångrar smått eller ganska mkt att vi stannade hemma. Nästa höst svär jag på att vi skall med.
    Välkomna hem.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt fina bilder. Inte svårt att förstå att ni haft en härlig helg. Inte helt fel att ha en blivande kock med sig.
    Monica

    SvaraRadera