måndag 10 september 2012

Måndagsbaket


 Med Elises härliga morgonfrisyr på näthinnan blev den annars lite halvtradiga måndagsmorgonen så mycket bättre!
:)

 Nu ikväll ville Elma baka. En väldigt bra idé. Att baka bröd gör jag inte ofta nuförtiden. Ska börja baka mer, för det är nåt som är riktigt roligt, och GOTT!

Tjejerna gillar oxå.
 Vår egenodlade paprika, samt en av de totalt två tomater vi fått skörda från tomatplantorna här ute, fick bli pålägget till kvällens mysfika på nybakt solrosbröd.

Framför nya favoritprogrammet X Factor.

 Maria! Här kommer ett recept på Mustiga Grytan. Emanuel följde knappt detta recept alls utan gjorde en egen variant, som jag tyvärr inte har nån koll på :) men det här blir också gott!

500 g grytbitar
2 msk smör
1 tsk salt 
1 krm svarpeppar
3 dl köttbuljong
2 dl rött vin
15 st pärllökar
200 g champinjoner färska
1 msk soja
2 msk tomatpuré
2 dl grädde

1. Bryn grytbitarna i hälften av margarinet i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt salt, peppar, buljongen och rödvinet. Låt koka på svag värme 1-1,5 timmar. 
2. Fräs svamp och lök i resten av margarinet i en stekpanna. Lägg över i grytan och red av med mjölet. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ytterligare 10 min.
3. Servera med ris, potatis eller som vi gjorde, ett potatis- och palsternacksmos.
 ♥
































1 kommentar:

  1. Tack snälla :) detta ska vi minsann prova i helgen. / Maria

    SvaraRadera