fredag 5 juli 2013

Pavlova

Jag fick ett sorgset besked idag och känner mig ännu mer ödmjuk inför livet...
Du finns i mina tankar M 
"Ta hand om tiden & livet"
♥♥♥





Vi har bakat underbara maränger. Sega och lite krämiga inuti.
Recept Linda Lomelino

Chokladmarängbottnar:
50 g mörk choklad (70 %)
6 stora äggvitor
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk maizena majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger

Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Låt svalna.

Värm ugnen till 175°. 

Vispa äggvitorna till mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Du ska kunna hålla skålen uppochner utan att marängen glider ut!
Sikta ner kakao och majsstärkelse i marängen. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet. Rör ner den smälta chokladen med några tag.
Fördela marängsmeten på bakplåtspappret. Tänk på att de flyter ut under gräddningen. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120–125°.
Grädda marängerna i 1 timme till 1 timme och 15 minuter, bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten men fortfarande sega i mitten. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval.
Söta tjejer.

Bak å fix i lilla köket.

Kolla hur söta!!
Kärleksfullt och ömsint som ett gammalt par som varit gifta i många år :)

Puss Felix!

Med vispad grädde och bär på chokladmarängen fick vi en underbar efterrätt. Pavlova ♥

Så himla fint med helg!
Vilket innebär ledigt för pappan också.
Ta hand om varandra.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar