lördag 10 januari 2015

Smeknamnen

Fick för en tid sedan en fråga om barnens smeknamn. Det var lättare sagt än gjort att reda ut det ;)
Edwins Wee Wee var det i alla fall Elma som myntade, när hon tultade runt här med sin älskade vattenflassska och ropade på brorsan. Ur det kom sedan Vivianska kapellet (skulle jag tro!) och det kan kanske vara fastern som började med?... Liksom Vivve ur det. Schmorgås var pappans smeknamn på bebisgossen, som har hängt kvar lite lätt i alla år. Men vart han fick det ifrån vet jag inte! Kanske kopplingen var mumsig som ett schmorgåsbord?! :)

Elmelonten var nog mitt namn på bebisElma. Hon var liksom en liten söt lont.
Mashi/Masha är nog våra mest använda smeknamn för Elma och det spekulerade jag å faster i, om det kan ha varit för att hon hade ett så härligt lite ryskklingande uttal när hon började prata. Masha from Russia :)  
MashiModutti är ett tilläggsnamn på smeknamnet :) Det var roligt när vi blev varse om att det finns ett klädmärke/butik som heter nästan lika! Massimo Dutti.

 Emmys Skurtan är jag helsäker på att Emanuel började med. Tror att han tyckte hon var lik Skurt (haha den söta gröna grodan alltså.) Så Skurtirutt är nog min variant på ursprungssmeknamnet. Gomagai var Emmys favvosång när hon var några år gammal, alltså "Oh my god" med the Moniker och det blev ett passande namn tyckte somliga!

Pise är nog för att det rimmar på Elise om man uttalar e:t på slutet. ElisePise. Viktigt förstås att inte uttala Pise med två s! Det jag undrar lite över är varför det har blivit färre å färre namn för varje barn? Edith, hon har inget riktigt klockrent ännu heller. Bara Edith Sbrandedith, som man lätt kan sätta in i sång ♪ ♫ ♪ ♫ ♬ Edith Sbrandedith va kul att du är här idag, välkommen hit, välkommen hit, vi hoppas du mår bra idag! Haha det är sången vi brukar sjunga på öppna föris :)

Återstår att se om listan utökas med fler smeknamn.

3 kommentarer:

 1. Vad kul med lite bakgrund:-) Klurar ni på fler smeknamn eller avbytare till hockeyfemman;-)? Trevlig helg från BBV

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha Helena! Insåg när jag hade skrivit att det kan dubbeltolkas! Tänkte närmast på smeknamnen alltså ;) Trevlig helg till er med!

   Radera
 2. Tack! Roligt att läsa! :)
  Anna

  SvaraRadera