söndag 16 december 2012

Tredje advent

Helgen har varit precis så där lugn som jag hoppats på. Tog en tur till Strömpilen igår för handling och lite julklappsinköp, det var väl i och för sig en aning pulshöjande. Att hitta en parkering... my god. Gick bra till slut i alla fall och väl där strosade jag runt i butikerna i lugn å ro. Någon gran har jag inte fått tag i. Emanuel har varit på stället där vi köpt de senaste åren, men de hade bara korta granar. Vi får leta vidare hos stadens granhandlare under veckan. Jag vill ha den största, eller i alla fall längsta fina granen vi kan hitta.

Kolla den här lilla snuttan ♥
 Lördagmorgon=Badmorgon!

Inte länge sedan du var så här liten Elise ♥

Farfar Kalle har kommit hem efter en månad i Thailand. Med sig hade han så fina presenter till oss alla.


 
Älskar dessa vackra orkidéer! Ger verkligen en härlig Thailandskänsla. Nog blir man lite lätt sugen att åka dit. Lyllo Karl-Oscar & Maria med familj som har den resan framför sig!
Smaka mitt godis pappa!

Jag och min Darling åt en så Suuupergod förrätt igårkväll.
Ceviche på pilgrimsmusslor & räkor.
Så otroligt gott! Verkligen min favvotyp av mat. Fräscht och lätt.


Pilgrimsmusslor, räkor, avocado, gurka, mango, röd lök, salladslök och tomat. Allt, utom räkorna, i små tärningar som marineras i en limelag på lime, vitlök, chili och färsk koriander. Mumsigt!!

När varmrätten skulle tillagas stötte vi dock på stort problem... Spishällen slutade fungera mitt under risottotillagningen. Emanuel fick springa över till grannarna och färdigställa vår mat. Så nu är vi utan spis! Inte helt lätt ska jag säga... (Blev hämtpizza ikväll!)

Nåja! 
Efter den väldigt fördröjda och sena middagen igår gick vi över till närmstgrannarna Kyrö/Pudas för kaffe och mys. Fint avslut ändå på den lördagkvällen.

Oooops! Hål i strumporna.
Söndagsfin Emmygumma i söt julig klänning som jag hade när jag var liten.

Elma & Emmy har varit på kalas under dagen och Edwin på innebandymatch + fotbollsträning. Så medan Elise sov lunch hade jag tid att fixa med lite mer julklappsinslagning, samt i lugn och ro grejja på här hemma (dock ingen knäck och julgodis som var inplanerat, svårt utan spis... Kanske testa göra i micron, eller vad tror du mamma? ;) 

Lyssna här på den finaste låten! Cajsa Siik och min kära bror Krille sjunger och spelar Was I supposed to @Scharinska, Umeå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar