tisdag 20 maj 2014

Swiss roll

De två yngsta girlsen har varit hemma även idag. Emmy vaknade pigg å glad utan magont, men när hon ätit lite frukost kom magontet tillbaka igen :(
Så himla tråkigt! Å hon är så ledsen för allt roligt hon missar på föris. Lunch i skolmatsalen, utflykt till Rävastenen och brorsans praodagar på den andra avdelningen.
Elise är då pigg som en liten mört, å vi håller tummarna att det fortsätter så.

Lite förberedelser, inför storasyrrans födelsedag imorgon.
Rulltårtsbakelse till morgonbrickan.

Det blir en smarrig variant med smörkräm & jordgubbssylt, samt jordgubbsfrosting uppe på. 

Jordgubbsrulltårta med jordgubbsfrosting
Ugn 250°
2 små ägg
3/4 dl socker
(+2 msk socker att strö på bakplåtspapper)
1 msk mjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Grädda mitt i ugnen 3-4 min

Smörkräm:
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

 Fyllning:
1 dl jordgubbssylt

Jordgubbsfrosting:
50 g smör, rumsvarmt
100 g naturell färskost
1 3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk jordgubbspuré
(av mixade jordgubbar)



Tiden springer verkligen ännu snabbare nu. Snart är det slut på maj och skolavslutning kommer allt närmre... Om några veckor måste jag ju packa bb-väskan!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar