söndag 23 december 2012

Julstök, Uppesittarkväll & Söndagsmässa

Igår lördag började vi morgonen väldigt lugnt här hemma med lite pyssel. Jag dekorerade pepparkakor och byggde ihop mitt nya pepparkakshus (det jag gjorde för några veckor sedan rasade ihop här i veckan! Lite dålig byggkonstruktion där skulle jag tro...)
 ☆ Fina stjärnor ☆

Pepparkaksstjärnorna hängde jag upp i ljuskronan.
En pepparkaka för varje familjemedlem ♥
 Det fick nu bli ett mini-hus.

 Här är det kraschade!

De sista julklapparna inhandlades under lördagen och jag måste säga att det gick för himla smidigt. Lugnt på de affärer vi besökte. Å när man har en lista på vad man ska köpa, så underlättar det ju verkligen.
Lördagkvällen tillbringade vi på Ridhusgatan med mor & far och mina bröder. Uppesittarkväll! Men egentligen en kväll för tidigt :)
 Pappa gjorde som Ernst. Supergoda glöggtilltugg. Gräddädel och färska fikon inlindat i lufttorkad skinka, med ändarna doppade i sesamfrön.

 Hos mormor & morfar är det barnbarnen som klär granen.

 Blöta eller Dopp i Grytan är ju väldans gott. 

 Spelkväll. 
Jag och Emanuel vann! Trots det väldigt tuffa motståndet i just frågespel. Henke blev inte putt, som man nästan kan tro av bilden :)

Idag har jag, mor och far varit på Söndagsmässa i Sävar Kyrka. Fint, lugnt och stämningsfullt. Känner så fina barndomsminnen när jag är i kyrkan. Farmor & Jag ♥
Underbar julmusik spelades av bror Krille och hans kompisar sedan långt tillbaka. Det var så fint så fint.

Nu i eftermiddag/kväll har jag stökat på här hemma inför morgondagens julfirande med hela härliga familjen. 12 vuxna och 6 barn. Ska bli så mysigt att få vara alla samlade.
Hoppas Ni alla får en härlig jul!



4 kommentarer:

  1. hur får du kristyren så där tjock?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vispar ihop med elvisp. 1 äggvita, ca 4dl florsocker och nån tesked ättika :)

      Radera
  2. Önskar dig och hela din fina familj en riktigt GOD JUL.
    Monica

    SvaraRadera
  3. Önskar Er alla en underbar jul. Här ligger jag dyngsjuk. Känns lite trist. Aldrig sjuk men på julafton då så... Ska kämpa mig upp och vara med då tomten kommer. Ha det bäst. Kram

    SvaraRadera