söndag 11 maj 2014

Helgen i ett fågelnäste

Han var som nervös igår älsklingen min, innan avfärd till för honom okänt mål. Han kunde aldrig gissa och lista ut vart det var vi skulle. En kärleksweekend i en trädkoja, eller fågelnäste som de kallas. På väldigt trevliga och mysiga Granö Beckasin "Porten till Lappland", mitt i den norrländska vildmarken.
De fina fågelnästena hänger tryggt förankrat i starka tallar. Det finns två stycken nästen. Man kan även hyra vanliga campingstugor eller campingplats. Inom kort öppnar ett litet eco-hotell i området.

You & Me ♥

Hög standard på rummet, med väldigt snygg inredning.

 Gott plock & bubbel fick inleda vår myshelg.


Chill. 
Alltså lugnet & stillheten.

 Fantastisk utsikt & ett rikt fågelliv. 

Tur vi hade med oss kikaren ;)
  Vackert så det förslår.

Trerättersmiddag ingick i vårt paket.
 Vi hade först tänkt äta middagen uppe i nästet, men det var så himla mysigt nere i restaurangen, så vi slog oss ner där. 
Fantastiskt god mat. Till förrätt en jordärtskocksoppa med baconströssel och till varmrätt serverades vi röding. Efterrätten en ljuvlig rabarberkompott med glass & hallon.

Vi snackade med det andra nästets gäst, Jan från Belgien. En mycket trevlig prick, på bilresa genom Sverige.

 En soffa, perfekt för lite middags-och ryggvila.


 Så himla mysigt ställe.

Efter middagen var bastun uppvärmd, bara för oss.
 Vackert belägen nere vid Umeälvens strand.

 Å Emanuel doppade sig!!

Som en vacker tavla när svanen gick in för landning.

 Tack å Godnatt!

 Lyxig morgon!
Sovmorgon & härlig frukostkorg levererad upp till kojan.

 

Hit kommer vi definitivt tillbaka igen! 
 Kanske redan i sommar, till en campingstuga och då tillsammans med kidsen. Vi tror att dom också skulle gilla detta ställe.

Tack till världens bästa faster, som var hemma med alla barnen. De har haft en riktig myshelg de också, med besök på bildmuseét och skapande i lera. Filmmys med chirre å dirre, samt utelek och letande av mask till komposthögen.




5 kommentarer:

  1. Monica Ekström11 maj 2014 kl. 22:15

    Ser helt underbart ut, tycker ni är värda denna lugna, fridfulla helg. Tänkte faktiskt på dig idag när jag var på Ulriksdals slottsträdgård... Bosse Rappne. Efter att följt din blogg vet jag att Hortensia är en av dina favoritblommor.....oj, vilka vackra dom hade, plus mycket annat vackert i form av krukor och vaser som du skulle gilla. Värt ett besök om ni har vägarna förbi Stockholm. Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset snälla Monica! Inte omöjligt att det blir en Stockholmsresa i sommar, då får vi kika in denna pärla. Kollade hemsidan och oj så fint där är! Kram E

      Radera
    2. Monica Ekström12 maj 2014 kl. 19:45

      Den vegetariska lunchbuffén som dom har på vardagar är helt fantastisk. Var där förra sommaren och kommer absolut åka dit för att äta igen.

      Radera
  2. Emanuel Grenholm12 maj 2014 kl. 10:07

    Tack än en gång älskling! Roligt med något annorlunda :) En eloge till personalen som var supertrevliga och servicemindade!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa! Personalen ♥ Fantastisk service från första telefonsamtal!

      Radera