måndag 20 april 2015

Kalasdagar ♥

Det har varit helt fullspäckade kalasdagar och jag känner mig nu lite som en urvriden disktrasa haha, men kul har det varit förstås och väldigt mysigt att fira våra aprilbarn ♥ ♥
 Edwins tolvåriga födelsedag var i fredags. 
Tänk 12 år!! 

 Vår kloka, snälla och duktiga gosse ♥

 En mycket speciell dag för föräldrarna också.
12 år som mamma och pappa ♥
 
 Blöjrumpa på jakt! Under sängar kan man hitta mycket.
 Men en smaktugga av dumleboll var nog det godaste man någonsin har smakat ;)

 Mini-morfar ♥
Här är han såå lik min pappa som liten pojk.
 
 Kärleken mellan syskonen ♥
De är verkligen något speciellt.

 När födelsedagsbarnet kom hem från skolan blev det tårtfixardax.
Elise hade längtat hela dagen. Det vankades nämligen dubbelkalas! Familjen våran var inbjudna att fira både 12-åringen och den nyblivna 4-åringen ♥

 Tårtmakeri.

 Edde & Isse fixade en tjusig tårta.
Samma vinnartårta som förra året, chokladbotten med nutella, hallon och chokladgrädde uppe på.

Elma & Elise fixade en likadan, med lite annan design.


 Snygg, visst!

 Kalaspiffat hem och härlig vårsol!!

Farfar, farmor, Lars, mormor, morfar, faster Elvira, farbror K-O och kusinerna. Å faster Maria kom förbi lite snabbt på sin jobbrast ♥
Så mycket fina paket.


Till båda jubilarerna förstås!


  En egen skottkärra bland annat.
Med allt som man kan behöva för trädgårdsarbete.

 Det spisades sedan mumsig smörgåstårta, önskemat från födelsedagsbarnet.

 Familjetid ♥

 Småkelsinerna hos finfarfarn ♥

 Gott med tårta tyckte Julia.

 Min fina darling ♥
är snart på tur att fylla 25

 Bästa hänget ♥

På söndagen var det sedan dags för Elises första barnkalas ever, med kompisarna från föris.
 Faster och jag hade planerat för ett gulligt minikalas. Det dukades med finporslin och småglas. 

 Se så fint!

 Fikabordet med allt i miniformat: hallongrottor, chokladbollar, "tårta" och kanelbullar.

Men först lite lunch,
dessa söta miniburgare blev poppis!

Minihamburgerbröd:
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 olivolja
1/2 tsk salt
2 tsk socker
6 dl vetemjöl

pensla med:
ägg
sesamfrön

Gör så här:
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37 ° och häll över. Rör tills jästen löst sig. 
Tillsätt olja, salt, socker och vetemjöl.
Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter. 
Ta upp på mjölat bord. Dela degen i två bitar och rulla längder. Dela varje längd i 15 bitar och rulla små bullar. 
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt med handen och låt jäsa övertäckta i 30 min. 
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. 
Grädda 5-7 min i 250 ° ugn.

Hamburgerköttet gjorde jag enkelt genom att stansa ut med ett miniglas, av färdiga och lätt tinade burgare bara. 

Lek & fiskedamm 

 och en mycket nöjd, men stundvis lite trubbig 4-åring ♥

 
Söndagen avslutades sedan med spännande fotboll. Årets första elvamanna-match mot Ersmark. 2-2 blev resultatet och gossen fick göra ett mål.

Kvällen blev det inte mycket gjort, jag var så trött så trött! Det tar på krafterna med kalas ;)
Å den här veckan har vi inte mycket planerat och det är helt fantastiskt skönt. Jag behöver verkligen ladda, det har varit lite mycket här senaste tiden, inte bara kalasfix, utan annat också som tagit mycket energi. Hoppas på en lite lagom lugn och fin vecka.
Veckoslutet längtar vi extra till!



 

2 kommentarer:

  1. Åh, tårtan såg såå god ut!! Har du recept på den? :) kram fr Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket smarrig! Efter Edwins recept: Chokladtårtbotten (köpta) en halv burk nutella i ett lager och mosade frysta hallon i ett lager. Vispad grädde, blandat med någon matsked oboy, uppe på tårtan. Dom garnerade denna gång med kinapuffar, dajmchokladkaka och geléhallon.
      Kram E

      Radera